agonia
japanese

v3
 

Agonia.net | ポリシー | Mission お問い合わせ | 会員登録
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

個人の世界 短編 脚本 随筆、エッセイ 新聞 記事 コミュニティ コンテスト スペシャル 文学的技法

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

同じ作家の作品


この作品の翻訳
0

 会員のコメント


print e-mail
表示: 2250 .Nevoia de noi
記事 [ イヴェント ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [IleanaPB ]

2017-11-05  | [この作品をこのようにご覧ください romana]    | Da! avem nevoie de noi. ntr-o lume care ne alieneaz tot mai mult. și nu știu dac este vina ei sau a aerului de deasupra. sigur, ns, cineva cerne șansele de a tri normal. cnd voi ntlni energia aceea, dac o voi ntlni vreodat, o voi examina pe toate fețele sau firele care ne despletesc firescul. și, poate, astfel voi nțelege, pentru o alt viaț de om sau fluture, unde se afl echilibrul fr de care suntem mai ușori dect o frunz…
3 Noiembrie 2017. ntunericul amesteca strzile cu oamenii și cldirile. luminile cunoscute de pe vremea basmelor mpleteau umbrele pe piatra cubic mic, egal, rece și alunecoas. m grbeam spre evenimentul poetei Daniela Toma – un spectacol de poezie și muzic. și, n timp ce privirea mea cuta locația, gndeam la ct de bine ar fi ca timpul s ne aparțin n ntregime, s ne trezim dimineața liberi de orice constrngeri, frici și nevoia de a face ce vor alții. probabil, perioada aceasta vine, dar mult mai trziu faț de ct de ncrcați și aplecați de viaț suntem, pentru a ne mai bucura de minunea timpului rmas.
ntrziasem mult, programul meu la cabinet este de vin aproape ntotdeauna. cunosc Centrul Vechi din studenție, dar nu voi ști vreodat care și unde sunt cafenelele, cluburile, barurile. m-am oprit n dreptul unei cldiri din care nu zream dect lumina palid de dincolo de ferestre. am ntrebat dou foarte tinere domnișoare dac aceea este strada Covaci. au ncuviințat și, cnd m-am interesat de numrul 16, au zis… aceasta e cldirea; nuntru este ceva cu muzic și poezie - au spus asta cu un gest firesc și am zmbit, cumva, bucuroas c nu m-au persiflat.
nuntru era cald. am ajuns spre sfrșit. nu vedeam n jur dect umbre și scena pe care se cnta. Daniela mi-a fcut loc lng ea. și, acolo, pe masa plin cu volume colective am zrit parc suflete, cum ies așa dintre coperți, țintuiesc irisul moale, ntind degetele și-n atingerea aceea simți ceva aparte, ca o mplinire, o desctușare, un zbor ușor dincolo de tiparul plutirii.
Dup o vreme, privirea s-a acomodat cu ntunericul și-am deslușit chipuri cunoscute. nu știu de ce, dar locul, n mintea mea, mi prea un fel de templu cu imagini n mișcare. poate trupurile nu se mișcau, dar gndurile și lumina de deasupra lor, sigur, fceau asta. ca de obicei, am nchis ochii apoi i-am deschis. totul prea aievea. el, ea, ei, poeții aceia minunați și sufletele lor frumoase, n lumea asta nebun și rece - ca de gheaț.
Am regretat mult ntrzierea. mi-aș fi dorit s-i ascult pe toți. probabil, vibrația lor s-a transmis prin aer și a rmas undeva, pe pereți, tavan, scaune, pe instrumentele de decor sau pe timpul așezat cuminte ntr-un colț. pentru c, sigur, pentru o clip el a stat. apoi a ntins mna sa lung, s ia microfonul de pe mas, doar ct s spun c fr poezie și muzic scurgerea lui ar fi mult mai grea. nu știu dac l-au vzut și auzit toți, eu i-am fcut, complice, cu ochiul și l-am pus n buzunar, s-mi povesteasc tot ce a fost acolo și am pierdut…
Fotografii, mbrțișri, mulțumiri, crți țopind prin plase, o sear ntru frumosul din om și... evenimentul de suflet a rmas și el n urm.
Cnd am ieșit, parc eram catapultat n alt lume. egal. mic. fr speranț. ce-și pune plria de soare și pe ntunericul din om, cobort des, dincolo de putința de a-l ndeprta.
Și pentru asta, o vreme am mers cu pleoapele aproape strnse. s mai țin sub ele minunea unei seri…
Mulțumiri, Daniela Toma! Pentru tot ceea ce faci, ca n vremurile acestea, uneori att de triste, s mai putem spera și s vedem luminița…
Zbor lin, arip de POEZIE!
4 Noiembrie 2017

.  | 索引


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii 文学・詩・文化の会。記事・エッセイ・短編・古典風の詩を書いたり、鑑賞したり、コンテストに参加したりしてみてください。 poezii
poezii
poezii  検索  Agonia.Net  

許可なくこのサイトの作品を複写することは禁じられています
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | 出版および個人情報に関するポリシー

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!